Stornebba opp 2021


Endelig fikk vi arrangere motbakkeløpet STORNEBBA OPP igjen – søndag 15. august.

 

Værgudene var på vår side og starten gikk i solskinn nede fra sentrum i Vistdal. 24 damer og herrer utgjorde et sterkt, ungt og sprekt felt. Det skulle vise seg å stemme. Ingeborg Synstnes Hole, ÅIF, satte ny løyperekord på 35.26! (J13–14år!). Ida Nilsson, Høgby IF, ble nummer 2 og Vilde Roysdatter Lange fra arrangørklubben tok 3.-plassen i damer total.

På herresida var nok spenninga stor på de to som knivet om seieren i 2019, Are Uran, Havørn, og Sturle Starheim, Gossen IL. Denne gangen måtte de begge se seg slått av Iver Synstnes Hole, ÅIF, på vinnertida 33.16. Sturle ledet lenge, men Iver kom forbi i siste bakken opp mot mål. Are endte på 5. plass denne gangen.

Disse tre utgjorde pallen også i 2019 – da med Iver på 3. plass.

I dagens startfelt var det flest i 13–16-årsklassene både for damer og menn, og nede etter løpet ble det snakka om rekorden til Johan Bugge – satt i 2015 på 27.00! – «I ska ta den – 26.59!» lover godt for rekrutteringen framover.

Fra arrangørklubben kjempa Ola Lange for å ta 3.-plassen, men den glapp mot Brage Bjerkeli med 1 sekund! Men med ny personlig rekord på 5 minutter var han godt fornøyd. Erik Hagbø Myklebostad kom inn på tida 39.39 – også det ny personlig rekord, som holdt til en fin 11.-plass. På start var også «løpets grunnlegger» Frank Sandnes! Han sprang inn til en god tid 39.10 – 9. plass totalt.

På kvinnesiden stilte også Andrea Ødegård – nervøs før start, men kom fint i mål på tida 54.52.

Arrangøren er fornøyd med gjennomføringen. Stigende deltakelse i aktivklassen, fornøyde gjester, deltakere og publikum – og sol! – på en dag som tidligere i uka så ut til å skulle bli temmelig grå.

Vistdal IL takker alle som kom og ønsker dere alle hjertelig velkommen tilbake i 2022!


Bildegalleri: Klikk på bildene for å se dem i større utgave.

Foto: Karianne Brude Lange

 

Resultatliste