Minner fra Vistdal

Alfa og Agnes på Måsvassbu i 1939.

Original utgave "Memories from Vistdal" fra 17.09.12

Det er søndag morgen. Jeg våknet tidlig, lå og snudde på meg en stund og bestemte meg for å stå opp. Jeg satte meg foran PC´en og gikk inn på vistdal.com. Der inne kunne jeg besøke så mange fine steder, og nå har jeg akkurat vært på Måsvassbu, jeg gikk opp hele veien!

Jeg husker mitt siste besøk opp dit, det var i 1946 sammen med tante Magna, bestefar (balliapappa) og hesten Fenny. Magna og jeg byttet på å sitte på Fenny, og når vi gikk måtte vi sparke unna noen lemmen, de lagde slik leven. Vi hadde på oss beksømsko av brunt lær som Anton Bottolfsen hadde laget til oss. Beste hadde sendt med oss mat. Vi skulle til Måsvassbu for å sjekke om det var lekkasjer i taket, og Bestefar fikk en jobb å gjøre. Jeg husker vi la oss på loftet, vi hadde hver vår seng. Om natta regnet det, og det rant vann rett gjennom taket og dryppet på magen min! Så jeg fikk sove ved siden av bestefar. Da vi våknet om morgenen ba bestefar meg kikke ut vinduet og se om jeg så noe til Fenny, og der var hun, hun gresset rett nedenfor.

Jeg var 10 år gammel da vi flyttet til Amerika, men en stor del av meg har alltid blitt igjen i Vistdalen. Når jeg sov drømte jeg at jeg var der. Du kan si jeg har hatt en fot i hvert land.

Jeg har stor glede av å besøke vistdal.com og å lese om hva som foregår i min barndoms bygd. Jeg setter veldig stor pris på at dere sender inn bilder og historier, takk så mye.

Jeg satte spesielt stor pris på hanggliderturen ned bygda, for et nydelig skue!