Minneord etter Odd Mittet

Odd på motorsykkelen i samtale med min far Augustin. Bildet er tatt på slutten av 50-tallet.

Sist søndag gikk ryktene fort i Vistdal om at Odd Mittet var død. For familie, naboer og venner var dette en trist melding. Det er nå tid for å trekke fram gode minner. Jeg har derfor spurt familien om å få skrive noen minneord etter Odd.

Da jeg vokste opp på Reiten var Odd ofte på besøk med traktoren for å pløye en åker eller slå en attlege. Vi ungene gledet oss hver gang til å få Odd på besøk; han hadde alltid tid til å fortelle en morsom historie eller spøke litt med oss. Men det vi kanskje gledet oss mest til, var stekt flesk til middag. Mor hadde hørt at stekt flesk var Odd sin yndlingsrett! Jeg flyttet tidlig til Oslo, men hver gang jeg var i Vistdal og traff Odd, hadde han alltid tid til en prat.

Mange år senere, etter at Ester var død, og etter at Odd hadde flyttet til "Heimen", traff jeg Odd hver gang jeg var på besøk hos min mor som også var flyttet til "Heimen". Odd satt som oftest for seg selv uten å delta så mye i samtalene med de andre. Men var det noen som nevnte motorsykkel eller laksefiske, våknet Odd. Da kom historiene som om det hadde hendt i går!


Odd etterlater seg et tomrom, men han vil bli husket i mange generasjoner. Vi vil ønske fred over Odd sitt minne!

Einar Nerland