Om Vistdal

Utsikt mot Vistdal. Randi Monsås, Oddvar Mittet og Anne-Marie Nerland på veg frå Uglehaugen mot Kvitfjellet. Foto: Arne Nerland


Vistdal ligger i Nesset kommune i Møre og Romsdal og er ei vakker bygd som strekker seg fra fjorden og Vistdalsbukta langs Visa elv opp mot fjellveien og Vistdalsheia.

Mektige fjell omkranser bygda. Vistdal har et rikt og variert turterreng både sommer og vinter, og både av turister og fastboende er stier og fjellveier flittig tatt i bruk ved besøk på fjelltopper, sætrer og turisthytter i området.

I sentrum av bygda ligger skole, barnehage, bofellesskap for de eldre, COOP-marked og Vistdal kirke. Med kort gangavstand ned til sjøen er det lett adkomst også for de som ankommer Vistdal sjøveien.

Vistdal er ei trivelig bygd med godt fellesskap og god dugnadsånd, og har med sine 300 innbyggere de siste åra opplevd et gledelig oppsving i folketallet. Hovednæringen er landbruk, men annen næring har også godt fotfeste i bygda. Både Hanset Sand og Romsdal Steinindustri er kjent på både regional og nasjonal basis, og også flere mindre bedrifter drives fra Vistdal. I tillegg er det flere som pendler til kommunesenteret Eidsvåg eller til nabokommunene Rauma og Molde.